search

OUG privind esalonarea la plata a datoriilor acumulate dupa declansarea starii de urgenta, in Monitorul Oficial

A fost publicata in Monitorul Oficial nr. 988/2020 OUG privind unele masuri fiscal-bugetare pentru modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene. 
 
Prin acest act normativ se iau o serie de masuri fiscale precum amanarea platii taxelor pana la 25 decembrie, precum si suspendarea procedurilor de executare silita prin poprire, scutirea la impozit specific pentru HORECA, esalonare simplificata a datoriilor, deductibilitatea testelor COVID.
 
Potrivit actului normativ, pentru obligatiile bugetare principale si accesorii a caror scadenta/termen de plata s-a implinit dupa data la care a fost declansata starea de urgenta si pana la data eliberarii certificatului de atestare fiscala se instituie o procedura alternativa simplificata de acordare a esalonarii la plata pentru cel mult 12 luni.
 
Totodata, Guvernul a decis prelungirea pana la 25 decembrie a perioadei in care nu se percep dobanzi si penalitati pentru obligatiile fiscale neachitate la termen, a caror scadenta s-a implinit dupa declansarea starii de urgenta.
 
De retinut si faptul ca operatorii economici din sectorul HORECA vor fi scutiti de la plata impozitului specific pentru perioada cuprinsa intre data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta si 31 decembrie 2020 inclusiv.
 
Contribuabilii care, pana la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta, au depus declaratia privind impozitul specific aferenta semestrului I al anului 2020, vor trebui sa depuna o declaratie rectificativa.


Consulta intregul document AICI >>>
 


Noutati contabile 1711663200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice